Functieprofiel
Verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg
Een belangrijk deel van de ambulance bestaat niet alleen uit spoedeisende ambulancezorg, maar ook uit geplande opdrachten. Ben jij diegene met een hart voor de zorg met oprechte aandacht voor de patiënt?
Middencomplexe ambulancezorg
Ambulancezorg kan sinds kort worden ingedeeld in laag-, midden- en hoog complexe ambulancezorg. De ambulanceteams die voorheen verantwoordelijk waren voor laagcomplexe ambulancezorg (voorheen zorgambulance), zijn nu ook opgeleid en inzetbaar voor meeromvattende, complexere zorgvragen (middencomplexe ambulancezorg).
Bij middencomplexe ambulancezorg wordt hulp geboden in situaties die voorspelbaar zijn en geen directe levensbedreiging vormen. De focus ligt voornamelijk op verzorging (care) en minder op behandeling (cure). Het gaat voornamelijk om het vervoer van (stabiele) patiënten tussen hun huis of verblijfplaats en/of een zorginstelling, bijvoorbeeld voor diagnostische procedures, therapie, opname of ontslag.
Verpleegkundigen die betrokken zijn bij middencomplexe ambulancezorg voeren verschillende taken uit, zoals het verlenen van pijnverlichting, het bewaken van het hartritme en het handhaven van een (voedings)infuus. Bovendien kan, volgens het protocol, pijnverlichting of medicatie aan de patiënt worden toegediend.
Jouw werkplek
Als verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg ben je verantwoordelijk voor planbare, niet spoedeisende ambulancezorg. Bij het vervoeren van deze patiënten ligt de nadruk op de begeleiding en aandacht die je voor hen hebt. Het is jouw taak om samen met je collega (Chauffeur) ervoor te zorgen dat de patiënt comfortabel en veilig begeleid wordt naar de plek van bestemming.
Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid om de lichaamsfuncties te controleren en te bewaken, en de gezondheidssituatie van de patiënt voortdurend in de gaten te houden. Tijdens de rit geef je ook instructies aan de chauffeur, registreer je patiëntgegevens en draag je deze informatie vervolgens over aan de ketenpartners.
Ongeacht de diversiteit aan ziektebeelden, ben jij in staat om de situatie goed te beoordelen en de zorgvraag op een professionele manier te behandelen. Je verricht je verpleegkundige handelingen binnen de kaders van het landelijk protocol en kwaliteitskader.
Functie-eisen
- Een afgeronde (en aantoonbare) verpleegkundige opleiding op minimaal MBO-4 niveau;
- Een geldig EHBO- en reanimatiediploma;
- Een geldige BIG-registratie;
- Minimaal 1 jaar klinische ervaring;
- Bereidheid om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen door scholing, training en feedback.
Belangrijke competenties
- Je bent in patiënt- en servicegericht. Je verleent professionele zorg aan de patiënt tijdens het vervoer;
- Je bent empathisch en hebt aandacht voor de patiënt waardoor je hen op hun gemak stelt;
- Je weet respectvol en duidelijk te communiceren met patiënten, maar ook met collega’s, ketenpartners en overige betrokkenen;
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en vormt samen met de chauffeur een team maar kan zelfstandig beslissingen nemen;
- Je bent in staat de administratieve gegevens van de patiënt nauwkeurig te registreren en verwerken;
- Je bent tot zelfreflectie in staat waardoor je jezelf voortdurend blijft ontwikkelen.
Opleiding
Voordat je van start gaat volg je de opleiding tot verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg bij de Academie voor Ambulancezorg. De opleiding duurt ongeveer 9 weken en bestaat uit verschillende modules. De theorie volg je in Harderwijk bij de Academie en de praktijkuren werk je onder begeleiding binnen onze organisatie.
Tijdens de opleidingsperiode ben je al bij ons in dienst. De opleidings- en reiskosten worden volledig door ons als werkgever vergoed.
Dit bieden wij
Onze organisatie kenmerkt zich door bevlogen en betrokken medewerkers. Wij hechten waarde aan het welzijn van onze medewerkers en stellen hen zoveel mogelijk in staat om optimaal en op een prettige manier te presteren.
Als verpleegkundige middencomplex val je in FWG salarisschaal 45 en werk je onder uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao ambulancezorg. Denk aan:
- Onregelmatigheidstoeslag;
- Eindejaarsuitkering;
- Vergoeding woon-werk verkeer.
- Geavanceerde na- en bijscholing.
- Diverse regelingen en vergoedingen als secundaire arbeidsvoorwaarden.
Contact
Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Neem gerust contact met hen op via hr@ambulanceoost.nl.
Meer weten
- Wil je meer informatie over een functie binnen de ambulancezorg? Lees dan de functieprofielen op onze website.
- Informatie over opleidingen in de ambulancesector kunt u vinden op de site Academie voor Ambulancezorg.
- Voor meer algemene informatie over werken in de Ambulancezorg, kun je een kijkje nemen op demensenvandeambulance.nl.
Blijf ons volgen op onze social media, LinkedIn en/of op deze website om op de hoogte te zijn van de actuele situatie, waaronder mogelijke vacatures!