08 april 2024

Van laag- naar middencomplexe ambulancezorg

Met ingang van 1 mei 2024 kennen wij middencomplexe ambulance, voorheen de zorgambulance (voor laag complexe ambulancezorg). De (MC) ambulance biedt hulp in situaties waarbij er geen sprake is van directe levensbedreigende situaties. Onze medewerkers hebben een specifieke opleiding voor middencomplexe ambulancezorg gevolgd.

Delen via:
Van laag- naar middencomplexe ambulancezorg

Ambulance Oost streeft voortdurend naar verbetering, met de focus op het leveren van optimale zorg bij elke hulpvraag. Het is daarom ook van belang dat we ons aanpassen aan de veranderende zorgomgeving. De afgelopen maanden hebben onze teams van de zorgambulance (laagcomplexe ambulancezorg) een specifieke opleiding gevolgd waardoor deze teams nu ook inzetbaar zijn voor  middencomplexe ambulancezorg (MC ambulance).

Zorgambu folder masterph 160622  (10).jpgOok hier ligt de focus op 'care' en niet op 'cure', maar de teams zijn breder inzetbaar. Om een voorbeeld te geven zijn onze teams van het MC nu ook deskundig op het gebied van het bewaken van hartritmes en het monitoren van vitale functies. Uiteraard zijn de MC ambulances daarvoor ingericht met de juiste apparatuur.

Met ingang van 1 mei 2024 kennen wij de volgende drie vormen van ambulancezorg
-    De laagcompleze ambulancezorg (voorheen de Zorgambulance)
-    De middencomplexe ambulancezorg (nieuw)
-    De hoogcomplexe ambulancezorg ( de reguliere ALS ambulance)

De voertuigen van de zorgambulance hebben een andere striping gekregen. Hieronder ne voorbeeld van het 'oude' en het nieuwe voertuig. De striping van ambulances is wettelik vastgelegd. Meer weten over de stripng klik hier.

Middencompexe ambulance nieuwe striping april 2024
 

Terug naar overzicht